Εύβοια: Πρότειναν στο Δημοτικό συμβούλιο την ρίψη φόλας ως λύση για τα αδέσποτα ζώα!




Με επιστολή της η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία καταγγέλει ότι στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Mαντουδίου – Λίμνης – Αγ.Άννας, ειπώθηκε ότι η λύση για τα αδέσποτα ζώα είναι η ρίψη φόλας. Ζητά την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων για την αποτροπή της υλοποίησης μιας τέτοιας κατάπτυστης ενέργειας.


Κύριε Δήμαρχε,

Σας στέλνουμε αυτή την επιστολή, για να σας μεταφέρουμε ότι γίναμε αποδέκτες ανώνυμων καταγγελιών και μας ανέφεραν ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου σας ειπώθηκε ότι η λύση για τα αδέσποτα ζώα είναι η ρίψη φόλας.

Αντιλαμβάνεστε, πως αυτές οι πράξεις δείχνουν παντελή έλλειψη σεβασμού στην κοινωνία ενώ προσβάλλουν τον πολιτισμό μας και τα ανθρώπινα συναισθήματα. Ειδικά σε έναν τόσο δημοφιλή δήμο, δεν αρμόζουν εικόνες ντροπής νεκρών ζώων από φόλα, οι οποίες σίγουρα θα κάνουν το γύρω του κόσμου.

Επισημαίνουμε ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) προστατεύονται από την Εγκύκλιο των Εισαγγελέων Ελλάδας 1/2013 και το Νόμο 4039/2-2-2012 και σύμφωνα με τις διατάξεις του, οι δράστες κακοποίησής τους (δηλητηριάσεις κ.λ.π.), τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

Ζητάμε λοιπόν, κατόπιν έντονης ανησυχίας συνδημοτών σας, να μεριμνήσετε, ώστε να βγάλετε ανακοίνωση αποτροπής τέτοιου εγκλήματος, υπενθυμίζοντας στους δράστες τις νομικές τους συνέπειες, λαμβάνοντας υπόψη πως οι συμπολίτες σας αγρυπνούν, και θα αναζητήσουν ευθύνες. Βοηθήστε με πρόληψη του κακού, διαφορετικά η σιωπή σημαίνει συνενοχή σ ένα ήδη προμελετημένο έγκλημα.

ΟΙ ΦΟΛΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ, ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΡΙΖΕΙ !!! ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΛΑ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΑΣ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΚΑΙ ΜΗ.

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld