Σοκ στη Κεφαλονιά: Δεκατετράχρονοι έβαλαν φωτιά σε σκύλο για να τον κάψουν ζωντανό

 

Τεράστιο σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία και στην μαθητική κοινότητα η είδηση ότι δύο ανήλικοι δεκατεσσάρων χρονών ,ο ένας Κ.Λ. νυν και ο άλλος Β.Σ. πρώην, μαθητές του Δημοτικού σχολείου Κεραμειών περιέλουσαν με πετρέλαιο και έβαλαν φωτιά για να κάψουν ζωντανό ένα σκυλάκι που το φροντίζουν στο σχολικό συγκρότημα και οι κάτοικοι του χωριού.

Πιο συγκεκριμένα ο Σύλλογος μας ειδοποιήθηκε την Δευτέρα 21/09 στις 16,00 από κατοίκους της περιοχής για το συμβάν και εθελοντές μας έσπευσαν επιτόπου.


Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες κ.κ.Β.Χ. και Σ.Ν. οι ανήλικοι δράστες καταρχήν προσπάθησαν να πλησιάσουν ένα άλλο σκυλί που συχνάζει στο σχολικό συγκρότημα το οποίο τους γρύλλισε και έφυγε μακριά τους.


Τότε αυτοί πλησίασαν το άλλο σκυλάκι που τους ..εμπιστεύτηκε… και όπως μας είπαν οι μάρτυρες άρχισαν να το αλείφουν με κάποιο υγρό.



Οι μάρτυρες νόμιζαν ότι του έβαζαν αντιπαρασιτικό υγρό, μέχρι που άκουσαν τις σπαρακτικές φωνές του άτυχου ζώου, που σε κατάσταση αμόκ και ενώ φλεγόταν το σώμα του από την φωτιά που του έβαλαν οι ανήλικοι δράστες έτρεχε σα τρελό με κατεύθυνση προς το Δημοτικό Στάδιο Κεραμειών..

Ακολούθησαν σκηνές πανικού από τις σπαρακτικές κραυγές του ζώου.. οι ανήλικοι δράστες το έβαλαν στα πόδια και κρύφτηκαν, ενώ πολλοί κάτοικοι του χωριού με την σχολική τροχονόμο κα Α.Μ. που ήταν στο σχολικό συγκρότημα και άκουσαν τις κραυγές του ζώου χτένιζαν επί πολλή ώρα την ευρύτερη περιοχή για να βρουν και να βοηθήσουν το κακοποιημένο σκυλί. Τελικά το σκυλί βρέθηκε στο χωματόδρομο μετά το Δημοτικό Στάδιο του χωριού πολύ μακριά από εκεί που συνέβη το περιστατικό.

Οι εθελοντές μας ,που είχαν φθάσει στο χωριό, παρέλαβαν το άτυχο ζώο και με την συνοδεία της Α.Μ. και του μάρτυρα Σ.Ν., μετέβηκαν αμέσως στον κτηνίατρο κον Ψαρρό Ελευθέριο, που διαπίστωσε βαρύτατο εκτεταμένο έγκαυμα στην αριστερή βουβωνική χώρα και του πρόσφερε, για ακόμη μια φορά αφιλοκερδώς, τις πρώτες βοήθειες και φυσικά ισχυρά παυσίπονα και σχήμα αντιβίωσης.



Οι αυτόπτες μάρτυρες και όσοι παραβρέθηκαν στο βίαιο αυτό περιστατικό μετέβησαν αμέσως στο Α.Τ. Αργοστολίου όπου έδωσαν τις καταθέσεις τους με αποτέλεσμα σήμερα το απόγευμα 22/09,στα πλαίσια του αυτοφώρου, άνδρες του Α.Τ. προσήγαγαν τους ανήλικους δράστες και τους γονείς τους στην Αστυνομική Διεύθυνση ,όπου σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους και στη συνέχεια αναμένεται η Εισαγγελία Κεφαλληνίας να πράξει τα δέοντα σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα που περιγράφει με σαφήνεια τις ποινές που θα επιβληθούν στους ανήλικους και στους γονείς τους για την παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Θα παρακαλούσαμε την δημόσια τοποθέτηση για το παραπάνω βιαιότατο περιστατικό κακοποίησης του άτυχου σκύλου τόσο του προϊσταμένου της Αθμιας Εκπαίδευσης όσο και του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Κεραμειών,αναφορικά με τις δράσεις που σκέφτονται να αναπτύξουν στα δημοτικά σχολεία του νησιού μας, για την ανάπτυξη της φιλοζωίας των μικρών μαθητών και αυριανών πολιτών της χώρας μας,αν σκέφτονται δραττόμενοι του ατυχέστατου αυτού περιστατικού, που ελπίζουμε να είναι και το μοναδικό, να ασκήσουν πιέσεις ,και αυτοί ,στο υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων για να βάλουν επιτέλους το μάθημα της φιλοζωίας στα σχολεία, πάγιο αίτημα της Π.φ.π.ο.,και με ποιον τρόπο σκέπτονται να αντιμετωπίσουν το εν λόγω περιστατικό βίας.


Να επισημάνουμε ότι σήμερα αναδεικνύονται όλο και πιο πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι η παιδική βιαιότητα απέναντι στα ζώα είναι σημάδι ότι κάτι πάει λάθος και φυσικά αποτελεί άμεση προειδοποίηση μελλοντικών βίαιων πράξεων ενάντια σε ανθρώπους..


Οφείλουμε να συγχαίρουμε δημόσια τους αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού,που δεν σώπασαν αλλά έδωσαν τις καταθέσεις τους στην αστυνομία και που στην ουσία δικαίωσαν το άτυχο ζώο από την φρικαλεότητα που βίωσε..όπως μας είπε εξάλλου ο μάρτυρας Χ.Β. …δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου την εικόνα του φλεγόμενου ζώου να τρέχει αλαλάζοντας από τους πόνους σα αφηνιασμένο στο δρόμο….

Όλους όσους κατοίκους του χωριού κινητοποιήθηκαν για να βοηθήσουν

Την διευθύντρια και την σχολική τροχονόμο του γυμνασίου για την ευαισθησία που έδειξαν και την αποφασιστικότητα τους στις καταθέσεις που έδωσαν,

Όλους όσους φροντίζουν στην αποθεραπεία του το σκύλου και προσπαθούν να του επουλώσουν τα τραύματα στο σώμα και στην ψυχή του..

Την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας και την Εισαγγελία Πρωτοδικών για την αμεσότητα των κινήσεων τους επιδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την αποφασιστικότητά τους να συνδράμουν τα μέγιστα στην προσπάθεια που καταβάλουμε για την βελτίωση της ευζωίας των δίποδων συνοδοιπόρων μας.

Τέλος τους εθελοντές του Συλλόγου μας που ανταποκρίθηκαν αμεσότατα.

Όπως είχε δηλώσει η πολιτισμική ανθρωπολόγος Μάργκαρετ Μιντ και που όλοι μας οφείλουμε να το σκεφθούμε

….ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορούν να συμβούν σε ένα παιδί είναι να βασανίσει ,να σκοτώσει ένα ζώο και να μείνει ατιμώρητο…


Σύλλογος Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς " ΝΤΟΡΙΣ "

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld