Βόλος: Έσερνε τον σκύλο με αλυσίδα από το μηχανάκι


Στη σύλληψη ενός 59χρονου άνδρα, προχώρησαν χθες αστυνομικοί του Α.Τ. Ν. Ιωνίας, μετά από μήνυση που υπέβαλαν σε βάρος του η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Βόλου «Κόσμος και Φύση» Φλωρίκα Τσιρογιάννη, καθώς και μια γυναίκα που έπεσε στην αντίληψή της ο βασανισμός του ζώου. 

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου χθες Κυριακή στις 11.30 το πρωί ενημερώθηκε από μια κυρία ότι άγνωστος άνδρας έσερνε έναν σκύλο που είχε δεμένο με αλυσίδα στο μηχανάκι του. Μάλιστα ο δρόμος, απ’ όπου πέρασε, είχε γεμίσει αίμα και εμετό από το σκυλάκι. Επειδή μάλιστα το άμοιρο ζώο ήταν εξαντλημένο και δεν κουνιόταν ο 59χρονος κατέβηκε από το μηχανάκι και τον πήρε συρόμενο από το κολάρο και 200 μέτρα πιο μακριά τον παράτησε, όπως παρατήρησε η κοπέλα που τον ακολούθησε με το αυτοκίνητό της. 


Η γυναίκα που αντιλήφθηκε τον βασανισμό του ζώου τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση, επί τόπου πήγαν αστυνομικοί του Α.Τ. Ν. Ιωνίας, που συνέλαβε τον δράστη, ενώ ο κοπέλα που το αντιλήφθηκε πήγε και έδωσε κατάθεση. Η δε κα Τσιρογιάννη πήγε τον σκύλο σε κτηνίατρο που είναι συμβεβλημένος με το Δήμο Βόλου, ώστε το βασανισμένο ζώο να πάει στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων. 

Τελικά το σκυλί έμεινε στο ιατρείο και περαιτέρω εξετάσεις και η πρόεδρος του Σωματείου «Κόσμος και Φύση» διαπιστώνει ότι ο σκύλος έχει καμένες και τις τέσσερις πατούσες, με αποκολλημένο το δέρμα του πέλματος, τα νύχια του έσπασαν και μερικά είναι μέσα στο δέρμα του ζώου, αποκολλημένο είναι το 6ο δάχτυλο και φέρει εκδορές στο δέρμα της κοιλιάς.

Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, όπου τελικά πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη.


2 σχόλια:

  1. Αυτό το σκουπίδι δεν έχει ονοματεπώνυμο; Ψηφίζει κιόλας ο ψυχάκιας, ίσως να έχει οικογένεια, φίλους... Εύχομαι έτσι να τον σύρει η ίδια η ζωή... Έτσι να σέρνεται από εδώ και πέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι καποιες στιγμες που δεν εχεις λογια να περιγραψεις τα συναισθηματα σου οταν διαβαζεις τετοια πραγματα...απλα ντρεπομαι που λεγομαι ανθρωπος και αναρωτιεμαι πως θα νιωθει για μας αυτο το καημενο το ζωακι....Θα βλεπει ανθρωπο και θα τρεχει να κρυφτει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld