Ξάνθη: Όλο το στρατόπεδο το έβλεπε να αργοπεθαίνει για εβδομάδες και δεν έκανε τίποτα




Tην Πέμπτη 28 Μαΐου o Φιλοζωικός Όμιλος Ξάνθης ενημερώθηκε τηλεφωνικά ότι υπάρχει ένα σκύλος που αργοπεθαίνει μέσα στο Δ Σώμα Στρατού Ξάνθης. Ο άνθρωπος που πήρε την πρωτοβουλία να ενημερώσει, ήταν απλός πολίτης που έτυχε και το είδε περνώντας έξω από το στρατόπεδο. 

'' Επικοινωνήσαμε άμεσα με το τηλεφωνικό κέντρο του Στρατού, το οποίο μας παρέπεμψε στον Επόπτη ο οποίος μας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει, όντως, ένας σκύλος δίπλα στην πύλη εντός του στρατοπέδου και ότι αυτοί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για αυτό.

Δύο εθελοντές του Φ.Ο.Ξ. πήγαν, αμέσως, εκεί προκειμένου να βοηθήσουν το άτυχο ζώο. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, το ζώο ήταν σε κώμα και διένυε τα τελευταία λεπτά της ζωής του. Δυστυχώς δεν άντεξε και κατέληξε πριν φτάσει στον κτηνίατρο. 



Αναπόφευκτα μας δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες τις οποίες όταν προσπαθήσαμε υποθετικά να απαντήσουμε, απογοητευτήκαμε.

- Δεν το είχε δει κανείς από το στρατόπεδο; Αδύνατον μιάς και ήταν σε εμφανές σημείο δίπλα και εντός της πύλης στο parking των στρατιωτικών.

- Δεν ευαισθητοποιήθηκε ούτε ένας φαντάρος, δεν ειδοποίησε κανείς τους ανώτερούς του; Εάν τους ειδοποίησε, αυτοί πως κατάφεραν να κλείσουν τα μάτια και να το αφήσουν στην τύχη του να πεθάνει με αυτόν τον σκληρό τρόπο σφαδάζοντας από τους πόνους και ανήμπορο να βοηθηθεί ενώ το μόνο που χρειαζόταν να κάνουν ήταν να σηκώσουν ένα τηλέφωνο; Μπορούσαν να δράσουν μόνοι τους προκειμένου να το βοηθήσουν ή κατ' ελάχιστο να ειδοποιήσουν τον Δήμο ή την Φιλοζωική ή κάποιον κτηνίατρο. Τόσο απλό. Είναι δυνατόν σε έναν χώρο όπως είναι το στρατόπεδο που όλα είναι ελεγχόμενα και υπάρχουν κανόνες και ευθύνες, αυτό το περιστατικό να πέρασε απαρατήρητο;

- Πόσο καιρό βρισκόταν αβοήθητο μέσα στο στρατόπεδο; Πιθανόν χωρίς φαγητό και χωρίς νερό και το σημαντικότερο χωρίς κάποιον να ενδιαφερθεί που το έβλεπε να αργοπεθαίνει. Περαστικοί είπαν ότι είναι εκεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες σε αυτήν την κατάσταση.

Ευχόμαστε να μην επαναληφθεί και ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στο περιβάλλον και στα ζώα. Ελπίζουμε να μην ξαναδούμε τέτοια αδιαφορία από επίσημους φορείς, όπως είναι ο Ελληνικός Στρατός, όπου θα έπρεπε να είναι δεδομένη η ευαισθησία τους προς τα ζώα και να δίνουν το καλό παράδειγμα στους απλούς πολίτες. Επίσης, θεωρούμε πως ο οποιοσδήποτε δημόσιος φορέας σίγουρα φέρει μεγαλύτερη ευθύνη να αντιμετωπίσει ένα περιστατικό εφόσον προκύψει εντός των ορίων του με τον νομιμότερο και καταλληλότερο τρόπο, σε συνεργασία με άλλους δημόσιους φορείς.

Σίγουρα ο Ελληνικός Στρατός έχει την δυνατότητα να διαχειριστεί κάθε είδους κρίση, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για κάτι τόσο απλό ως προς την επίλυσή του'', αναφέρει με απογοήτευση ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του.

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld