Θήβα: Έσυραν σκύλο με το αυτοκίνητο και το πέταξαν σε ρέμα να πεθάνει αβοήθητο


Είναι θλιβερό πώς καθημερινά τα περιστατικά κακοποίησης ζώων διαδέχονται το ένα το άλλο. Αυτή τη φορά η Θήβα έδειξε το σκληρό της πρόσωπο.

Όπως αναφέρει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αγ. Φραγκίσκος, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας εντοπίστηκε από μια γυναίκα που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της, το σκυλί της φωτογραφίας σε άθλια κατάσταση να ψυχορραγεί.

Το σώμα του ήταν γεμάτο πληγές και εγκαύματα, ενώ γύρω από το λαιμό του ήταν δεμένο ένα σύρμα. Κάποιο ανθρωπόμορφο τέρας φαίνεται πως αφού το έδεσε με σύρμα το έσυρε με τα αυτοκίνητο και έπειτα το πέταξε στο ρέμα να πεθάνει αργά και βασανιστικά. Ποιος ξέρει πόσες μέρες περίμενε μαρτυρικά το θάνατό του. 




Η κατάσταση της υγείας της άτυχης σκυλίτσας είναι σοβαρή, ωστόσο δείχνει κάποια μικρά σημάδια ανάκαμψης που μας κάνουν να αισιοδοξούμε συγκρατημένα.


Ακολουθεί η συγκλονιστική περιγραφή του Φιλοζωικού Συλλόγου για το περιστατικό:



Την λένε Αλίκη. Στη χώρα των "θαυμάτων", αυτών των θαυμάτων που ζούμε κάθε μέρα όλοι μας.
 

Βασανίζονται ζώα, βασανίζονται παιδιά, βασανίζονται άνθρωποι. Από ανθρώπους όλα αυτά.
 

Στη χώρα των ΘΑΥΜΑΤΩΝ αν ζήσει. Στην Αγία Τριάδα. 300 μέτρα μακριά από το δρόμο, ψηλά πάνω στο λόφο. 20 μέτρα κάτω στο ρέμα. Ένα σκυλί. Το ανακάλυψε το σκυλί μιας εθελόντριάς μας καθώς πήγαινε βόλτα το δικό της το σκυλί. Το μύρισε από μακριά και πήγε από πάνω του και γαύγιζε και έκλαιγε. Δεν έφευγε από εκεί.

Το σκυλί, ακίνητο, ανοιγόκλεινε τα μάτια του. Μόνο. Κατεβήκαμε, είδαμε αίματα παντού γύρω του. Κοριτσάκι, κουταβάκι, αίματα παντού, ακίνητο, φοβισμένο. Μιλιά δεν έβγαλε.


Καθώς περιμέναμε να μας φέρουν γάζες και κουβέρτα για να την μαζέψουμε, είδαμε ότι γύρω από το λαιμό της, στενά, ήταν δεμένο ένα σύρμα. Η μία του άκρη εξείχε ένα-δύο μέτρα. Πήγαμε στο γιατρό.
Έχει 7 πληγές στα πόδια της που φτάνουν μέχρι το κόκκαλο. Εγκαύματα. Στο πρόσωπο γδαρμένη. Το ένα μπροστά πόδι, έσπασε από τον ώμο. Το κόκκαλο εξέχει έξω από το δέρμα της.


7-8 μηνών. 10 κιλά. Μπήκε σε ορό. Καθαρίσαμε μία μία τις πληγές και όσο καθαρίζαμε βρίσκαμε κι άλλες, κι άλλες, κι άλλες.



Την έδεσαν με σύρμα, την έσυραν με αυτοκίνητο και μετά, ζωντανή ακόμα, την πέταξαν σε ένα ρέμα.
Ήταν σίγουρα μια μέρα εκεί. Οι πληγές έχουν αρχίσει να σαπίζουν. Ήταν γεμάτες λάσπες, καλυμμένες από μύγες που δεν είχε καν την δύναμη να διώξει.
 

Περίμενε να πεθάνει προφανώς. Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο.
 


Πρώτο μέλημα, να ζήσει. Δεύτερο μέλημα, να σώσουμε το σμπαραλιασμένο πόδι. Τρίτο, να σώσουμε και τα άλλα πόδια της που κινδυνεύουν από σήψη, και από οστεομυελίτιδα. Είναι στο κτηνιατρείο. Μας χρειάζεται. Σας χρειαζόμαστε. (τηλεφ. 6980223623)


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld