Βόρεια Εύβοια: Έριξαν φόλα με υδροκυάνιο σε αυλή σπιτιού και σκότωσαν σκύλο


Δεν έχουν τέλος οι δηλητηριάσεις ζώων στη Βόρεια Εύβοια. Αυτή τη φορά ασυνείδητος έριξε σε δεσποζόμενο ζώο, μέσα στην αυλή οικίας, στο χωριό Βουτά - Ιστιαίας, φόλα νέας γενιάς με υδροκυάνιο.

Η άτυχη σκυλίτσα, ράτσας κόλεϊ (Λάσι) ξεψύχησε στο γκαζόν του κήπου, εκεί όπου πριν από κάποια λεπτά έπαιζε. Σοκαρισμένη η ιδιοκτήτρια της σκυλίτσας απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας και κατέθεσε μήνυση.

Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε η προσωρινή πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Βόρειας Εύβοιας "Ήρα" κ. Λίλα Ευθυμιοπούλου η οποία και κατέθεσε, επίσης, μήνυση κατά παντός υπευθύνου.


Η Αστυνομία διερευνά την υπόθεση.


Να σημειώσουμε πως πριν από λίγες μέρες στη πλατεία Παπαλουκά στα Πατήσια, θύμα φόλας έπεσε ένα παιδάκι το οποίο ενώ έπαιζε στην πλατεία ήρθε σε επαφή με φόλα υδροκυανίου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο (δείτε ΕΔΩ). Το περιστατικό αυτό καταδεικνύει τη σοβαρότητα του προβλήματος, καθώς η ρίψη τέτοιων επικίνδυνων σκευασμάτων μπορεί να προκαλέσει και ανθρώπινα θύματα.


Όσοι διαπράττουν τέτοιες ενέργειες είναι δολοφόνοι και εγκληματίες. Τα Φιλοζωικά Σωματεία κρούουν τον κώδωνα κινδύνου και προειδοποιούν όλους τους πολίτες πως αν δεν ληφθούν τα μέτρα που προστάζει ο νόμος θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.


Η σιωπή σε αυτά τα εγκλήματα είναι συνενοχή και συμμετοχή.


Σε περίπτωση, λοιπόν, που αντιληφθείτε τον οποιονδήποτε να σκορπάει τον θάνατο με φόλες θα ειδοποιήσετε αμέσως τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, θα καταγγείλετε το περιστατικό και θα προχωρήσετε σε κατάθεση μηνύσεων. Αμέσως θα ειδοποιηθούν και τα Φιλοζωικά Σωματεία της περιοχής στην οποία βρίσκεστε.


Ευχή όλων το φρικτό αυτό περιστατικό με την όμορφη Λάσι να είναι το τελευταίο. Οι ένοχοι αργά ή γρήγορα θα βρεθούν. Τόσο οι ποινικές όσο και οι οικονομικές κυρώσεις είναι αυστηρές.


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld