Αμμουδάρα: Εξαφανίστηκαν αδέσπoτα έπειτα από συγκέντρωση υπογράφων πολιτών της περιοχής!

 


Επιστολή προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου εστάλη από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και το σωματείο ΖΩΦΟΡΟΣ Ηρακλείου, σχετικά με την εξαφάνιση αδέσποτων που ζούσαν τα τελευταία 6 έτη στην περιοχή Αμμουδάρας.

Κύριε Εισαγγελέα

Από εθελοντές του σωματείου μας ΖΩΦΟΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, μάθαμε ότι ζώα που σιτίζει ο δήμος Μαλεβιzίου και ομάδα ‘’εθελοντών δρόμου’’ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ μετά από συγκέντρωση υπογράφων με πρωτοβουλία τριών πολιτών της περιοχής :


Του κ. Μ ,Β 25
Του κ. Κ.Π.Β 15
Του κ. Α . Β

Βάσει του νόμου 4039/12 η επανένταξη των ζώων είχε γίνει από το Δήμο μετά από στείρωση και έλεγχο των σκύλων στις περιοχές που ευρίσκοντο τα τελευταία 6 έτη και μάλιστα σε επιτρεπομένη ζώνη ως ο νόμος ορίζει.


Για την περισυλλογή των αδέσποτων υπεύθυνος είναι ο Δήμος και τα φιλοζωικά σωματεία και μόνο.
Για οποιαδήποτε μετακίνησή τους αρμόδια να αποφασίζει είναι η εκ του νόμου 5μελής επιτροπή του Δήμου , που συστήνεται και γι αυτούς ακριβώς τους λόγους και ουδείς δύναται να πράξει ο, οτιδήποτε άλλο χωρίς την απόφαση της ως άνω επιτροπής..


Είναι δεδομένο ότι τουλάχιστον 5 σκυλιά ‘’εξαφανίστηκαν’’ από τις περιοχές σίτισης των εθελοντών, μετά τις προαναφερόμενες ‘’παράνομες λίστες υπογραφών’’.


Για τους λόγους αυτούς ζητάμε την παρέμβασή σας , ώστε να ενημερωθεί η 5μελής επιτροπή για το που βρίσκονται τώρα τα ζώα αυτά, ποιος και με τίνος την άδεια πραγματοποίησε τις παράνομες μετακινήσεις των ζώων , την επαναφορά τους στο σημείο όπου διήγαν τα ζώα βάσει του νομου 4039/12 καθώς και να ασκηθούν τα νόμιμα εναντίον τους και εναντίον παντός υπευθύνου για παράνομη περισυλλογή ζώων καθ υπέρβαση καθήκοντος.


Τέλος σε περίπτωση που τα ζώα δεν ανευρεθούν , εκτός των ανωτέρω να ασκηθεί κατά παντός υπευθύνου δίωξη για ηθική αυτουργία για πιθανή θανάτωση ζώων με ενδεχόμενο δόλο.


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld