Και η Βοσνία - Ερζεγοβίνη σχεδιάζει να ευθανατώσει τα αδέσποτα σκυλιά!


Τα βήματα της Ρουμανίας φαίνεται πως ακολουθεί και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η κυβέρνηση της οποίας σκέφτεται να επιτρέψει με νόμο την ευθανασία στους αδέσποτους σκύλους που βρίσκονται σε καταφύγια για περισσότερες από 14 ημέρες.


Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η ευθανασία απαγορεύεται εκτός από ορισμένες περιπτώσεις, δηλαδή όταν η κατάσταση της υγείας του σκύλου είναι επιβαρυμένη λόγω ηλικίας ή υποφέρει ανίατη ή μεταδοτική ασθένεια. Επίσης, προβλέπεται πως πρέπει να υπάρχει καταφύγιο με όλα τα απαιτούμενα σε κάθε πόλη. 


Η νομοθεσία αυτή έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και τέσσερα χρόνια, από τότε που συνέβη το εξής περιστατικό: δύο νέοι είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό στο στόμα ενός γερμανικού ποιμενικού, του Vucko, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Ο άτυχος σκύλος περιφερόταν για 5 μέρες, μέχρι που τον περιμάζεψαν κάποιοι φιλόζωοι και τον πήγαν στον γιατρό. Οι πληγές του όμως δεν μπορούσαν να θεραπευτούν, οπότε πέθανε με ευθανασία.

Σήμερα εκατοντάδες σκύλοι ζουν υπό άθλιες συνθήκες στον δρόμο και πεθαίνουν μόνοι και αβοήθητοι. Για αυτό η κυβέρνηση σκέφτεται να δώσει λύση επιτρέποντας την ευθανασία..



0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld