Τέλος στο μαρτύριο των κυνηγόσκυλων μέσα στα σκυλόκουτα


Με ενέργειες της Παννελαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, εκμαιεύτηκε η εγκύκλιος 1969/100521/14.8.13 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ''Εφαρμογή των Διατάξεων του Νόμου 4039/12 για την Προστασία των Κυνηγετικών Σκύλων''.


Τα κλουβιά στο πίσω μέρος των αυτοκινήτων ή τα μικρά κουτιά με τρύπες πάνω στα 4Χ4, θα έχουν πλέον πρόστιμο τουλάχιστον 2000 ευρώ! 

Αρμόδια όργανα επιβολής των προστίμων θα είναι η Αστυνομία (νόμος 4172 άρθρο 81 παραγρ 5) και η Θηροφυλακή.

Επιπλέον, ατσιπάριστα και ανεμβολίαστα ζώα, επιφέρουν κατάργηση άδειας κυνηγιού.


Τα Δασαρχεία της χώρας επαγρυπνούν και έχουν λάβει εντολή επισταμένων ελέγχων επί του θέματος.

Διαβάστε την σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΑΤ εδώ.
 

5 σχόλια:

  1. Πώς προκύπτει το πρόστιμο των 2000 ευρώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καιρος ηταν! κυνηγαω χρονια και αν μπορει και να με κατηγορησετε, σεβομαι πιοτερο απο πολλους τη φυση... Μπορει να κυνηγαω μα το κανω σε περιοδους π επιτρεπεται μα μονο 2-3 φορες και για φαγητο... οχι για να διακοσμω το σπιτι μ οπως αλλη συγχωριανοι! Με τα σκυλια μου εχω ιδιαιτερη σχεση και ειναι η ιδια με αυτη π εχω με τα παιδια μου... δε διαφερουν σε κατι, μονο οτι εχουν 4 ποδια! Α! Και ουρα! Κατω απο την ιδια στεγη ζουμε τρωμε και παει λεγοντας. Οταν παω για κυνηγι ειναι παντα μεσα, στο καθισμα, με τις ζωνουλες τους (θεος φυλαξοι μη γινει κανα ατυχημα) και παντα παμε παρεα και με τα 3! Τα 2 ειναι για κυνηγει...το αλλο φοβαται αλλα ουτε να το παρατησω ηθελα αφου δεν εκανε για κυνηγοσκυλο και ουτε να του απαγορευω να αρχεται αφου θελει να ακολουθει τα αδερφια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως, αν κάποιος κυνηγάει μόνο για να φάει, και το κάνει κατά αραιά διαστήματα, και δεν τρώει από εκτρεφόμενα, είναι νομίζω προτιμότερος από κάποιον που δεν κυνηγάει μεν, αλλά τρώει είκοσι φορές την εβδομάδα κρέας εκτροφής.

      Διαγραφή
  3. Είσαι τόσο ευαίσθητος άνθρωπος, πως μπορείς και αφαιρείς ζωές αδελφέ μου αυτών των ανυπεράσπιστων πλασμάτων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι περισσότεροι κυνηγοί έτσι είναι. Το παίζουν φυσιολάτρες και οικολόγοι, αλλά το γεγονός ότι είναι εκεί έξω για να πυροβολούν και να σκοτώνουν ζώα, ούτε καν αναφέρεται ως στοιχείο της φυσιολατρείας.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld