Ο πρόεδρος της Ρουμανίας θέλει να ευθανατώσει όλα τα αδέσποτα


Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Τράιαν Μπασέσκου προέτρεψε την κυβέρνηση να εκδώσει διάταγμα έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων.


«Καλώ την κυβέρνηση, επειδή η τοπική αυτοδιοίκηση έχει τα χέρια 'δεμένα' λόγω της νομοθεσίας που είναι σε ισχύ, να εκδώσει διάταγμα έκτακτης ανάγκης, θέτοντας μία μικρή ή εύλογη προθεσμία στους ζωόφιλους να πάρουν τους αδέσποτους, εγκαταλελειμμένους σκύλους στα σπίτια τους, να τους κρατήσουν σε άσυλα και όσοι σκύλοι απομείνουν στους δρόμους θα υποβληθούν σε ευθανασία» είπε ο κ. Μπασέσκου.

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας ζήτησε τη λήψη μέτρων μετά τον τραγικό θάνατο τετράχρονου αγοριού, το οποίο κατασπαράχθηκε από αδέσποτους σκύλους σε συνοικία του Βουκουρεστίου.

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα δήλωσε αμέσως μετά το τραγικό συμβάν, τη Δευτέρα, ότι τα αδέσποτα σκυλιά είναι σοβαρό πρόβλημα και ότι οι τοπικές αρχές πρέπει να στηριχθούν ώστε να βρουν αποτελεσματικές λύσεις.

«Είδα την τραγωδία, είναι τρομερό και είμαι απολύτως σίγουρος ότι η δημοτική αρχή Βουκουρεστίου θα συζητήσει το θέμα. Είναι μεγάλο πρόβλημα. Δυστυχώς, εδώ και 20 χρόνια κανένας δεν κατόρθωσε να επιλύσει πραγματικά το πρόβλημα. Είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα και όποιος προτείνει λύσεις θα έχει όλη τη στήριξή μας» είχε τονίσει ο κ. Πόντα από το βήμα της ρουμανικής Βουλής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το μικρό παιδί δέχθηκε επίθεση από σκύλους σε ιδιωτικό οικόπεδο, σε συνοικία του Βουκουρεστίου.
 


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld