Μετά από αυτήν την ιστορία πιστεύετε ακόμα ότι τα πίτμπουλ είναι άγρια;


Το πίτμπουλ του καταφυγίου που σώθηκε στο τσακ από την ευθανασία, έγινε σκύλος - θεραπείας και είναι ο φύλακας άγγελος της 9χρονης που σώθηκε από το μακελειό του Κονέκτικατ
 
Πριν από τρία χρόνια o Jeffrey ήταν απλά ένα από τα εκατοντάδες πίτμπουλ στο καταφύγιο της Νέας Υόρκης και το μέλλον του ήταν αβέβαιο. Γλίτωσε στο παρά τρίχα την ευθανασία, όταν μια ομάδα φιλόζωων παρατήρησε πόσο ιδιαίτερος ήταν και προσπάθησε να του βρει μέσα από το διαδίκτυο μια οικογένεια.

Λίγες ώρες πριν υποβληθεί στην προγραμματισμένη ευθανασία, βρέθηκε ο άνθρωπος που του έσωσε την ζωή. Ο Jeffrey όχι μόνο υιοθετήθηκε αλλά έγινε σκύλος - θεραπείας. Συμμετείχε σε σεμινάρια κατάρτισης υπακοής, όπου πέρασε με άριστα όλα τα τεστ. ''Αν δεν κάνετε αυτό το σκυλί σκύλο-θεραπείας θα ήταν κρίμα'', είπε ο εξεταστής στον ιδιοκτήτη του Jeffrey.



Τώρα ο Jeffrey επισκέπτεται νοσοκομεία και σχολικές βιβλιοθήκες για να βοηθήσει τους ανθρώπους που τον έχουν ανάγκη. Υπάρχει όμως ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, με το οποίο έχει διαμορφώσει μια ιδιαίτερη σχέση. Αυτή είναι η Emma Wishneski, η 9χρονη μαθήτρια που σώθηκε από το τραγικό μακελειό στο σχολείο Σάντι Χουκ του Κονέκτικατ.

Η Emma την ημέρα της τραγωδίας είχε την τύχη να αργήσει στο σχολείο, λόγω ενός ραντεβού με το γιατρό. Μερικοί από τους φίλους της όμως δεν ήταν τόσο τυχεροί και ο Jeffrey την βοηθά να αντιμετωπίσει αυτή την απώλεια.

Οι δυο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο, λίγες μόνο εβδομάδες μετά το μακελειό. Ο Jeffrey κατάφερε αμέσως να κάνει την Emma να νιώσει άνεση και ασφάλεια.
Μια ημέρα μετά την πρώτη τους συνάντηση, η μικρή Emma ρώτησε την μαμά της αν θα μπορούσε να τον ξαναδεί
. Πλέον οι δυο τους συναντιούνται συχνά και ο Jeffrey πήγε ακόμα και στο πάρτι γενεθλίων της! Η Emma είναι χαρούμενη όμως για έναν ακόμα λόγο. Με την βοήθεια του Jeffrey εκπαιδεύουν το σκυλί της οικογένειας ώστε να γίνει κι αυτό σκυλί - θεραπείας.


Η Emma ετοιμάζεται να πάει σχολείο αυτό το φθινόπωρο. Ωστόσο, επειδή τα σημάδια της τραγωδίας του περασμένου έτους είναι ακόμα νωπά, σχεδιάζει να πάρει μαζί της το σκυλί της οικογένειας.


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld