Φιλόζωοι και αστυνομία αφαίρεσαν 3 σκυλιά από pet shop στο Περιστέρι




Το Σάββατο 23 Ιουνίου, αναρτήθηκε στο Facebook μια φωτογραφία με ένα σκυλάκι ράτσας επανιέλ ηλικίας 6 μηνών κλεισμένο μέσα σε κλουβί ενός Pet Shop στο Περιστέρι.


Χθες η Σταυρούλα Φλώκου επικοινώνησε με την Μάρθα Πουλτίδου, μέλος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας,  και αφού πρώτα σιγουρεύτηκαν ότι το σκυλάκι βρισκόταν ακόμα στο κλουβί έσπευσαν με δύο ακόμα άτομα να ελέγξουν το περιστατικό.

Αρχικά προσποιήθηκαν τους ενδιαφερόμενους αγοραστές, προκειμένου να αποκομίσουν τις πληροφορίες που χρειάζονταν. Εκτός από το επανιέλ σε ένα άλλο κλουβί υπήρχαν δυο άλλα σκυλάκια, ένα πομεράνιαν και ένα άλλο κουταβάκι.


Ο πωλητής ενημέρωσε τους φιλόζωους ότι το σκυλί πουλιέται και έτσι η Μάρθα Πουλτίδου ζήτησε τον ιδιόκτητη. Τότε εμφανίστηκε μια «κυρια» που τους πληροφόρησε πως το σκυλί είναι δικό της αλλά το έχει στο κουτί επειδή δεν χωράει στο σπίτι της! 

Να σημειώσουμε πως τα σκυλιά δεν είχαν ούτε φαγητό, ούτε μπολ με νερό. Επίσης, το κουτί στο οποίο έμενε το επανιέλ ήταν σπασμένο και το γυαλί είχε αποκολληθεί. Συνεπώς ο τραυματισμός του σκυλιού θα ήταν σίγουρος.

Ζητήθηκε έλεγχος του βιβλιαρίου και τσιπ. Από το βιβλιάριο φάνηκε ότι το σκυλάκι τελικά είναι σχεδόν ενός έτους και ότι το σκυλί το πούλαγε 150 ευρώ. Τραβώντας η κυρία το ζώο για να πάνε σε κτηνίατρο για έλεγχο του τσιπ το σκυλάκι δεν ήθελε καν να φύγει από το κλουβί παρόλο που τόση άρα σκαρφάλωνε την μουρίτσα του στην σχισμή όπου έπαιρνε αέρα. Τα άλλα δυο σκυλάκια γύρναγαν γύρω γύρω από τον ευαυτό τους..




Οι φιλόζωοι κάλεσαν την αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σημείο και κατάσχεσε προσωρινά και τα 3 σκυλιά. Μέχρι να βγει η απόφαση οριστικής κατάσχεσης, τα ζώα φιλοξενούνται στο σπίτι της Μάρθας Πουλτίδου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως τα άλλα 2 σκυλιά δεν είχαν καν χαρτιά. Πως βρέθηκαν στη βιτρίνα του μαγαζιού, τι έχουν ζήσει δεν ξέρουμε και ούτε θα μάθουμε ποτέ..


Συγχαρητήρια στην Μάρθα Πουλτίδου, την Σταυρούλα Φλώκου, την Μαριλένα, τον Γιώργο καθώς και την κοπέλα που ανέρτησε την φωτογραφία στο διαδίκτυο. 


Χθες ένα πετ σοπ άδειασε..Χθες το βράδυ τρία σκυλάκια κοιμήθηκαν σε κρεβατάκι και ήπιαν όσο νερό θέλουν...

Δεν είναι καιρός να αλλάξουμε και τη ζωή άλλων φυλακισμένων σκυλιών?



6 σχόλια:

  1. ο Θεός να σας έχει καλά,και να πάρετε πίσω σε πολλαπλάσιο το καλό που κάνατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια!! Μπράβο σε όλους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανετε σπουδαια δουλεια! Αξιζετε πολλά μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπραβο σε ολουσασ να συνεχισουμε & σε αλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. poli eksimno ton athropo pou exei to pet shop ton rotisate an exei na fai . skeutikate oti mpori na ta poulage giati h oikogenia tou pinouse . ? mipos na koitafate kai ligo ton sinathropo sas? an thelete na kanete kati mazeute ta adespota kai doste tous spiti . auta ta skilia pou pirate kapoia stigmi tha ebriskan ena spiti esto kai epi pliromis kai o anthopos tha kalipte tis anages tou eno ta adespota? theoriste fili me ta zoa ginete kai me tous anthropous

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld