Καρδίτσα: Καλούν τους πολίτες να συζητήσουν για τα αδέσποτα




Ο Φιλοζωϊκός όμιλος, η ΟικόΣφαιρα και  φορείς της Καρδίτσας απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους συμπολίτες φιλόζωους και μη, την προσεχή Τρίτη 16 Απρίλη 2013 και ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα  της ΤΕΔΚ, προκειμένου να γίνει ανοικτός διάλογος με θέμα τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων αλλά και γενικότερα για τη συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι σε αυτά.


Θα γίνει ενημέρωση για το περιεχόμενο του Ν. 4039 «περί αδέσποτων ζώων», για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ζώων συντροφιάς κατά της λύσσας, για το ως τώρα έργο του Φιλοζωικού Ομίλου, για τις υποχρεώσεις των δήμων για τα αδέσποτα ζώα και για το πώς μπορούμε τελικά να διαχεριστούμε αποτελεσματικά τα αδέσποτα ζώα που αυτό σημαίνει εξεύρεση οικονομικών πόρων.

Κάθε μέρα βιώνουμε όλοι μας τις αρνητικές  επιπτώσεις των αδέσποτων ζώων κυρίως σκυλιών σε μικρά παιδιά αλλά και σε ανθρώπους κάθε ηλικίας. Κάθε μέρα αντιλαμβανόμαστε όλο και περισσότερο την αναγκαιότητα της συντροφιάς των κατοικίδιων ζώων, τα οποία όμως έχουν ανάγκη από περισσότερη φροντίδα και αγάπη. Κάθε μέρα διαπιστώνουμε την αναγκαιότητα για την καλύτερη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, αλλά το θέμα παραμένει και διαιωνίζεται με μόνο ενδιαφερόμενο εδώ και χρόνια τώρα, τον φιλοζωικό όμιλο, ο οποίος έχει εξαντλήσει τις δυνάμεις και τις δυνατότητές του για παραπέρα προσφορά.

Το ζητούμενο στην προκείμενη περίπτωση ξεκινάει από την ανεύρεση οικονομικών πόρων. Το κράτος μεταβίβασε τις αρμοδιότητες για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων στους δήμους, αλλά, όπως λένε, δεν μεταβίβασε ποτέ και τα αντίστοιχα κονδύλια. Η Ε.Ε. είχε και έχει προγράμματα για χρηματοδότηση αλλά ο δήμος Καρδίτσας δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να προωθήσει κάποια μελέτη, παρά το γεγονός ότι πολλοί δήμοι ανά την χώρα επωφελήθηκαν αυτής της δυνατότητας και ήδη έχουν σύγχρονα κυνοκομεία.

Επειδή το κυρίως πρόβλημα στην διαχείριση των αδέσποτων ζώων βρίσκεται στην ανεύρεση οικονομικών πόρων, η μόνη ίσως διέξοδος από το οικονομικό αδιέξοδο είναι να συνεισφέρει έστω και 10 λεπτά  το μήνα κάθε  οικογένεια για τη διαχείριση τους. Επειδή πραγματικά πιστεύουμε ότι η οικονομική στενότητα που βιώνουμε όλοι μας πρέπει να είναι αφορμή για αφύπνιση – δράση – ένωση –αλληλεγγύη, και επειδή τα αδέσποτα αφορούν όλους μας, περιμένουμε κάθε πολίτη της Καρδίτσας να καταθέσει την άποψή- του  με την ελπίδα ότι όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα…

Με σεβασμό στη ζωή

Φιλοζωικός Όμιλος Καρδίτσας-ΟικόΣφαιρα-Φορείς της Καρδίτσας


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld