Υπογράφουμε για τις δολοφονίες αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων στον Ωρωπό/Αττικής


Αγαπητοί μας φίλοι, αυτό που συμβαίνει εδώ και δύο εβδομάδες στον Δήμο Ωρωπού /Ν.Αττικής προκαλεί βαθιά θλίψη και οργή σε κάθε φιλόζωο άτομο. Στις τελευταίες 14 ημέρες βρέθηκαν πάνω από 90 σκυλιά δηλητηριασμένα στον Ωρωπό και στην ευρύτερη περιοχή του ομώνυμου Δήμου. Ο αριθμός αυτός είναι από τα καταγεγραμμένα συμβάντα. Είναι μια απόδειξη το πόσο εύκολα μπορούν να δολοφονούνται ζώα χωρίς κανένα σεβασμό για την ύπαρξη τους.
 


Υπάρχει η υποψία ότι τα σκυλιά δολοφονούνται με δηλητήριο που προκαλεί ακαριαίο αλλά και φρικτό θάνατο, έτσι ώστε με σύντομες διαδικασίες να τα εξαφανίζουν και να μην αφήνουν ίχνη και περιθώρια για να σταλούν για νεκροψία προκειμένου να διαπιστωθεί η τοξικότητα του δηλητηρίου που χρησιμοποιούν οι ψυχροί εκτελεστές.

Ανάμεσα στα δηλητηριασμένα ζώα βρίσκονται παρα πολλά τα οποία είχαν στειρωθεί και αφέθηκαν πάλι στο φυσικό τους περιβάλλον, αλλά και πολλά δεσποζόμενα τα οποία σε συνηθισμένη βόλτα δηλητηριάστηκαν.


Σίγουρα υπάρχει η απορία ΓΙΑΤΙ;; η απαντήσεις είναι πολλές, ανάμεσα σε αυτές ότι
πλησιάζει και η περίοδος όπου πάρα πολλοί άνθρωποι θα επισκεφθούν τον Ωρωπό μια και υπάρχουν πάρα πολλές παραθεριστικές κατοικίες και προσέλευση Τουριστών και βέβαια όλα πρέπει να δείχνουν τέλεια καθαρά και πολιτισμένα.


Οι αρμόδιοι για τα αδέσποτα ζώα είναι αυτοί που δεν επιδιώκουν την νόμιμη και πολιτισμένη λύση απέναντι στα αδέσποτα. Είναι αυτοί οι οποίοι δεν εφαρμόζουν προγράμματα στειρώσεων αλλά και παρεμποδίζουν και αγνοούν τυχόν προσπάθειες ιδιωτών που περιθάλπτουν αδέσποτα και αγωνιούν καθημερινά για την τύχη τους.


Θέλουμε την στήριξή σας, να μας βοηθήσετε στον αγώνα μας για τα δικαιώματα των ζώων.


Για τον λόγο αυτό καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να επιβάλει στον Δήμο Ωρωπίων του Νομού Αττικής να τηρήσει την συνθήκη της Λισσαβόνας άρθρο 13 “περι καλής διαβιωσης των ζώων..”


Η συνθήκη της Λισσαβόνας υπεγράφη και από την Ελλάδα από τον τότε πρωθυπουργό Κων/νο Καραμανλή και την Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.


Η επιστολή απευθύνεται στα ακόλουθα πρόσωπα και θεσμικά όργανα:


Οικονομάκο Ιωάννη, Δήμαρχο Δήμου Ωρωπίων
Αντώνη Σαμαρά ,Πρωθυπουργό
Αθανάσιο Τσαυτάρη,Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
Δημήτριο Αβραμόπουλο,Υπουργό Εξωτερικών.



Υπογράψτε το Petition εδώ


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld