Ο Κυνοφιλικός Όμιλος Κομοτηνής κληρώνει κουτάβι ως έπαθλο λαχειοφόρου!



Μία απίστευτη καταγγελία έκανε αναγνώστρια του astegosdiavatis.blogspot.gr για σελίδα στο Facebook με όνομα «Κυνοφιλικος Ομιλος Κομοτηνης»  όπου οι διαχειριστές της σελίδας αναφέρουν ότι στις 14/04/2013 σε εκδήλωση τους θα διατεθούν λαχνοί με κλήρωση ενός κουταβιού «Πόιντερ»


Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ζώα σε βιτρίνες, να τα εκμεταλλεύονται με κάθε τρόπο, συνήθως τα δωρίζουν, τώρα και τα κληρώνουν. Ένα ζωντανό δώρο, «προϊόν» της ανθρώπινης σάπιας κοινωνίας μας.


Εδώ μπορούν να μπουν και διάφορα ερωτηματικά ως προς την νομιμότητα μιας τέτοια λαχειοφόρου αγοράς.
 

Όπως αναγράφει ο Νόμος 4039 στο Άρθρο 12 «Απαγόρευση χρησιμοποίησης κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες»
 

1.  Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή σε θίασο με ποικίλο πρόγραμμα, εφόσον τα ζώα αυτά χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους, πραγματοποιούν παραστάσεις ή παρελαύνουν ή εμφανίζονται ενώπιον του κοινού.
 

2.  Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ’ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους.
 

Φυσικά δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, τα ζώα ήταν και είναι ακόμα και σήμερα στην λίστα δώρων των ανθρώπων.  Κάτι που μόνο αντίθετους μπορεί να μας βρει.
 

Εμείς καλούμε κάθε άνθρωπο να καταδικάζει κάθε εκμετάλλευση και κάθε τέτοια πρόστυχη δράση, τα ζώα δεν είναι δώρα, τα ζώα δεν μας ανήκουν.
 

Όποιος φίλος ή φίλη θέλει μπορεί να διαμαρτυρηθεί για το ζωντανό δώρο στην σελίδα

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld