Καρδίτσα: Προτείνουν να μπεί το ποσό των 0.50e στο λογαριασμό του νερού υπέρ των αδέσποτων


Μετά από ανοιχτό κάλεσμα του φιλοζωικού ομίλου Καρδίτσας σε συνεργασία με την Οικόσφαιρα που έγινε μέσω του τοπικού τύπου, του τηλεφώνου αλλά και του διαδικτύου στους τοπικούς φορείς τις πόλης και προς όλους του πολίτες, πραγματοποιήθηκε σήμερα 16-4-2013 συνάντηση με σκοπό να βρεθεί λύση για το τεράστιο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων της Καρδίτσας. (διαβάστε σχετικά εδώ).

 Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι 9 τοπικών φορέων από τους πολλούς που υπάρχουν και ελάχιστοι πολίτες. Δυστυχώς όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που παραθέτονται δεν υπήρξε η επιθυμητή και απαραίτητη ανταπόκριση.



Στους παρευρισκόμενους έγινε αναφορά σχετικά με το μέχρι τώρα έργο του φιλοζωικού ομίλου, την δράση αλλά και την προσπάθεια των λιγοστών εθελοντών. Ενημερώθηκαν για  τον νόμο περι αδέσποτων ζώων 4039/2012 και τις υποχρεώσεις του Δήμου. Συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν και στην προσπάθεια να βρεθεί κάποια λύση  δόθηκε από τους εκπροσώπους του φιλοζωικού ομίλου η εξής πρόταση…

Να μπει στον λογαριασμό της ΔΕΥΑΚ το ποσό των 0,50e ( αντιστοιχεί σε 3e τον χρόνο) ως ενίσχυση για τα τεράστια έξοδα των αδέσποτων ζώων (τροφές, εμβόλια, φάρμακα, στειρώσεις κλπ.)


Η πρόταση είχε θετική ανταπόκριση από τους παρευρισκόμενους ( εκτός από ένα άτομο). Συγκεντρώθηκαν υπογραφές από τους παρόντες και δόθηκαν έντυπα σε όσους επιθυμούσαν για την συλλογή περισσότερων υπογραφών.  Τα έντυπα αυτά αφού συγκεντρωθούν  θα κατατεθούν μαζί με την πρόταση στο τοπικό δημοτικό συμβούλιο προς έγκριση.

Τέλος τονίστηκε ξεκάθαρα ότι ο φιλοζωικός όμιλος απαρτίζεται από 4 άτομα τα οποία αδυνατούν πια να ανταπεξέλθουν στα καθημερινά τεράστια έξοδα των περίπου 250 αδέσποτων ζώων της πόλης και η βοήθεια των πολιτών θεωρείται πλέον καθοριστική. Ελπίζουμε στην στήριξη των πολιτών της πόλης υπενθυμίζοντας ότι τα αδέσποτα είναι ευθύνη όλων μας και όχι μόνο 4 ατόμων.

Αν είστε κάτοικος της Καρδίτσας και συμφωνείτε με την πρόταση που δόθηκε απο τον Φιλοζωικό Όμιλο Καρδίτσας για τα αδέσποτα ζώα επικοινωνήστε με την Ερμιόνη Γιαννάκου στο 6930434093 (whats up) ώστε να υπογράψετε το έντυπο που θα κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο προς έγκριση της πρότασης.


2 σχόλια:

  1. Μακάρι να γίνει σε όλες τις πόλεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ok να μπεί αλλά οχι σ' όλους και εξηγώ.......τ' αδέσποτα είναι ζώα όπως ακριβώς και αυτά που έχουν πολλοί στο σπίτι τους ή στην δουλειά τους (φάρμες, εργοστάσια κτλ). Τ' αδέσποτα ζώα ΔΕΝ είναι ζώα που προήλθαν απο ζώα που ζούν στην ύπαιθρο και στα βουνά όπως οι λύκοι, τα τσακάλια, οι αλεπούδες κτλ. Άρα τ' αδέσποτα προήλθαν απο γέννες των "οικόσιτων" ομοίων των ζώων δλδ απο τις γάτες και τους σκύλους που έχουν πολλοί στην κατοχή τους. Επομένως ΑΥΤΟΙ είναι υπεύθυνοι για τ' αδέσποτα....Όλοι ξέρουμε και ας μη κρυβόμαστε οτι πολλοί "φιλόζωοι" (μιας και έχουν κάποιο ζώο ως κατοικίδιο ανήκουν στους φιλόζωους) όταν τυγχάνει και το ζωάκι τους μείνει έγκυος και γεννήσει τα παρατάνε αριστερά και δεξιά χωρίς ίχνος "φιλοζωίας" και έτσι γεμίζει ο τόπος αδέσποτα. ΝΑΙ λοιπόν να μπεί αυτό το ειδικό τέλος ΑΛΛΑ μόνο σ' όσους έχουν ζώα. Αφού είναι τόσο φιλόζωοι ας τα φροντίζουν κιόλας.

    Υ.Γ Ξέρω ξέρω, θα "πλακώσουν" τώρα όλοι είτε να πούν "Ναι εγώ το έχω στειρωμένο κτλ" ή θα τα πουλήσουν ή θα τα παρατήσουν.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld