''Επιστροφή στη νεκρή πόλη της Καρδίτσας - Καληνύχτα Πολιτισμέ''


Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστροφή στη νεκρή πόλη..

Μόλις γύρισα από την Αθήνα. Δε χρειάζεται καν να περπατήσω στην πλατεία. Τη βλέπω. Είναι άδεια. Είναι πλέον νεκρή. Νεκρή, διότι κάποιοι επέλεξαν να θανατώσουν τη ζωντάνια αυτής της πόλης. Διότι για εμένα, είναι ζωντάνια να περπατάς παρέα με τους τετράποδους "φίλους μας".

"Καληνύχτα Πολιτισμέ"


Αηδία, θλίψη και μίσος. Τρεις λέξεις που εδώ και ορισμένες ώρες, μπορούν να περιγράψουν το τι νιώθω. Δάκρυα κυλούν από τα μάτια μου καθώς τα γράφω αυτά.. Ξαφνικά, μου κόπηκε το χαμόγελο. Συγχρόνως χαμογελούν "φαρδιά-πλατιά" οι δράστες. Και ναι, πρόκειται για δράστες. Διότι διέπραξαν έγκλημα. Οι φόβοι και οι ανησυχίες μου, δυστυχώς μετατράπηκαν σε εφιάλτη. Στον υπέρτατο εφιάλτη. Ντροπή σε όλους τους "συνεργούς" του εγκλήματος. Πλέον, θα μπορούν άφοβα να διασχίζουν την πλατεία είτε ως πεζοί είτε με το ποδήλατο, χωρίς να "κινδυνεύουν για την ίδια τους τη ζωή". Διότι πλέον άνοιξαν οι "δρόμοι" της "διέλευσης των ποδηλάτων από την κεντρική πλατεία". Εύχομαι μονάχα, να διέρχονται από εκεί και να έχουν αιώνιο το αίσθημα και το φόβο του εξοργισμένου Γιώργου (ναι, εμένα!), που θα τους καραδοκεί. Θα έλεγα να βυθιστούν σε αιώνιες τύψεις αλλά κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατον. Διότι τύψεις έχουν μόνο οι συνειδητοί. Όχι τα καθάρματα αυτά. Κλείνοντας, θα καμαρώσω για τον πολιτισμό μας, που οι πράξεις τόν αναδεικνύουν -για άλλη μια φορά- περίτρανα! Να τον χαιρόμαστε.

Υ.Γ.1: Αυτή τη στιγμή (σ.σ: χθες το βράδυ), ακούγονται από μακρυά γαβγίσματα σκύλων. Θαρρείς ότι διαβάζουν αυτά που γράφω και με προτρέπουν να τα φωνάξω. Καληνύχτα "πολιτισμέ".

Υ.Γ.2: Ίσως αισθάνομαι ότι για πρώτη φορά, έπρεπε οι σκύλοι και οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ (και όχι οι "άλλοι"..) να ανταλλάξουμε τους ρόλους. Θα ήθελα να βγω ΕΓΩ να κάνω το φύλακά τους, μπας και τους σώσω τη ζωή...

Γιώργος Σέμπρος,
κάτι παραπάνω από φιλόζωος

Δείτε το χρονικό ενός προσχεδιασμένου εγκλήματος

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012.
Εφημερίδα "Νέος Αγών" - Καρδίτσας.
Σελίδα 2.
"Αντιαισθητική εικόνα!
Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012.
Εφημερίδα "Νέος Αγών" - Καρδίτσας.
Πρωτοσέλιδο.
"Θα δοθεί λύση με τα αδέσποτα σκυλιά;"

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012.
Ώρα 07:00 περίπου.
Βρέθηκε η λύση στο πρόβλημα...






Το μόνο σκυλάκι που σώθηκε




Το φονικό..

Διαβάστε σχετικά: Καρδίτσα: Δηλητηρίασαν περισσότερα από δέκα σκυλιά
Βοηθήστε να βρεθούν οι ένοχοι που σκόρπισαν τον θάνατο στην Καρδίτσα

8 σχόλια:

  1. Γιώργο, το "σε καταλαβαίνω" είναι μια στερεότυπη μλκια. Απλά τα νοιώθω πολύ κοντινά μου αυτά που περιγράφεις. να είσαι δυνατός και ψύχραιμος, είναι διαφορετικό η τιμωρία από την εκδίκηση.
    Paraskevas Oliver

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή!
      Απλά αισθάνομαι συντετριμμένος από την πράξη αυτή.
      Απορώ πώς κοιμούνται ήσυχοι/ατάραχοι αυτοί που το κάνανε.
      Γιώργος Σέμπρος

      Διαγραφή
  2. Όσο και να γράψεις είναι λίγο... μου είναι αδιανότητο ότι φολιάζουν τα αδέσποτα όταν πολλοί από αυτούς είμαι σίγουρη ότι είναι οι ίδιοι που τα άφησαν ελεύθερα και τα παράτησαν...
    Αντί να φολιάσουν τους εαυτούς τους και όσους τα άφησαν ελεύθερα φολιάζουν τα ανυπεράσπιστα. Μέχρι εκεί φτάνει το "μυαλό" τους. Όσο για συνείδηση και οτιδήποτε άλλο είναι ανύπαρκτα συναισθήματα γι' αυτούς!
    Μπορώ να γράφω για ώρες για αυτά τα καθάρματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα. Μπορώ για ώρες ή και μέρες να κάθομαι να γράφω για δαύτα τα καθάρματα. Αλλά και πάλι, δε πρόκειται να αλλάξει κάτι δυστυχώς. Γιατί ποιος είμαι εγώ που θα συγκινήσω-ταρακουνήσω-αλλαξοπιστήσω ένα τέτοιο κάθαρμα; Απαιτείται προσπάθεια από ΟΛΟΥΣ σε συλλογικό επίπεδο και όχι μεμονωμένα από λίγα άτομα.

      Διαγραφή
  3. Ντρεπομαι που καταγωμαι απο μια πολη στεγνων εγκληματιων.....Ντροπη στους στεγνους καννιβαλους εγκληματιες.......Ντροπη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. emeis oi anthropoi exoume kataklisei oli tin plasi, kai tin thewroume idioktisia mas. Ligoi katalavenoun oti den mas anikei kai den apofasizoume emeis poios tha katoikisei se afti .. distixws giaftous pou den katalavenoun kai pistevoun oti i plateia , to pafsilipo kai kathe allos xwros einai gia tin eksipiretisi tou koinou kai oxi gia ta zwa , exw na tou dilwsw kai na tou pw katamoutra oti aftos einai to zwo , kai malista to pio fthino kai aisxro!Afta ta skulia itan filoi mou , opote mporousa na ta frodisw to ekana, opote mporousa na paiksw mazi tous to ekana , kai uparxoun anthropoi pou ekanan polu perisotera gia afta , itan filoi mas...Elpizw na vrethei o enoxos kai i koinonia tis karditsas na ton timwrisei kai na min skipsei to kefali epeidi einai ''apla'' skulia, opws ekanan me ton diko mou skulo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίδα, τα είπες όλα.
      Εμένα να δεις πόσο φίλοι μου ήταν. Και τη "Μαυρούλα" τη μοναδική που σώσανε, περνούσα επί 4 μέρες μετά το συμβάν και της έδινα -τουλάχιστον- λίγα χάδια. Δε μπορείς να φανταστείς πόσο θλιμμένα μάτια και πόσο μόνη αισθάνεται. Εκεί που είχε ένα σορό σκυλιά για παρέα να παίζει και να κάνει βόλτες κάθε μέρα, πλέον είναι μόνη της.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld