Για τέτοιες εικόνες δεν υπάρχει δικαιολογία…

Όταν βλέπεις μια τέτοια εικόνα συγκλονίζεσαι. Όταν γνωρίζεις πως γι’ αυτήν την εικόνα φταίμε αποκλειστικά εμείς οι άνθρωποι, τότε δικαιολογείς απόλυτα τη θυμόσοφη ρήση… «γνώρισα τους ανθρώπους και αγάπησα τα ζώα».
 
Για τέτοιες εικόνες δεν υπάρχει δικαιολογία. Υπάρχουν ευθύνες και ειδικά από μια δημοτική αρχή που -υποτίθεται- σέβεται την αποστολή της και φροντίζει αυτά τα άτυχα από τους ανθρώπους ζώα και στη ζωή και στο θάνατό τους. Και την ευθύνη της αυτή, ΔΕΝ τη χρησιμοποιεί μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους…

Το άτυχο αυτό ζώο πέθανε από φόλα που του έριξαν άνθρωποι… Παρέμεινε και σκελετοποιήθηκε από αδιαφορία των υπηρεσιών της δημοτικής αρχής… Και η δημοτική αρχή όλο το πρόγραμμα για τα άτυχα αδέσποτα ζώα, το έχει περάσει στις καλένδες και το «θυμάται» μόνο όταν βλέπει τους φιλόζωους ως… ψηφοφόρους!

Διαβάστε την τελευταία επιστολή που πήρε ο δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος, από το Φιλοζωικό Σωματείο Ωρωπου, η οποία είναι ενδεικτική των όσων αναφέρουμε:

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΩΡΩΠΟΥ
ΟΜΗΡΟΥ 16
ΣΚΑΛΑ ΩΡΩΠΟΥ
ΤΗΛ.: 6934568074
28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

Προς: Αξιότιμο Κο Δήμαρχο
Κοιν.: Πανελλαδική Φιλοζωική Ομοσπονδία
Θέμα: «Στείρωση αδέσποτων ζώων»

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Με την παρούσα θέλουμε να θέσουμε υπ όψιν σας ότι ο Δήμος Ωρωπού, με διάφορα προσχήματα κωλυσιεργεί και συνεχώς αναβάλει την χρηματοδότηση των στειρώσεων αδέσποτων ζώων της περιοχής, παρά τις επανειλημμένες επ αυτού υπομνήσεις και αιτήματα του Φιλοζωικού Σωματείου Ωρωπού.
Κι ενώ βέβαια με την χρηματοδότηση του 2011 πραγματοποιήθηκε σημαντικός αριθμός στειρώσεων αδέσποτων ζώων, πράγμα το οποίο πιστεύουμε ότι γνωρίζετε και εκτιμάτε, ο Δήμος σας, στην παρούσα φάση χρηματοδότησης στειρώσεων, αποφεύγει με διάφορες δικαιολογίες την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του, βάσει του Νόμου 4039/12 σε σχέση με τη διαχείριση των θεμάτων των αδέσποτων ζώων.
Πράγματι εδώ και (4) τέσσερεις μήνες, αναβάλετε από μέρα σε μέρα και από βδομάδα σε βδομάδα η λήψη απόφασης για την χρηματοδότηση των στειρώσεων, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος και να αυξάνεται ο πληθυσμός των αδέσποτων, κάτι που απολήγει σε ουσιαστική εξουδετέρωση όλων των μέχρι τώρα προσπαθειών τόσο του Δήμου όσο και του Σωματείου μας.
Με αυτά τα δεδομένα, παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες να εγκριθεί άμεσα η χρηματοδότηση στειρώσεων για το τρέχον έτος.
Προκειμένου να συνεχίσει η πραγματοποίηση στειρώσεων, το Σωματείο μας, έχει αποφασίσει ομόφωνα και αναλαμβάνει την περισυλλογή και προσαγωγή των προς τον κτηνίατρο της επιλογής του Δήμου σας.
Δεδομένου ότι το παραπάνω αίτημα μας, είναι στα πλαίσια των υποχρεώσεων του Δήμου, βάσει του Νόμου 4039/12, πιστεύουμε ότι γνωρίζοντας και την προσωπική σας ευαισθησία στα θέματα αδέσποτων ζώων, ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα και αποτελεσματικά.
Με εκτίμηση
για το Δ.Σ.
η Πρόεδρος
Μαίρη Μαυρή

maximipoli.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld