Λυκαβηττός: O Δήμος έκλεισε τις βρίσες καταδικάζοντας σε θάνατο τα αδέσποτα

 Ο Δήμος Αθηναίων, σύμφωνα με καταγγελία φιλόζωης, έκοψε το νερό στα αδέσποτα του Λυκαβηττού καταδικάζοντάς τα με αυτόν τον τρόπο σε αργό φρικτό θάνατο. Σκυλάκια, γατάκια έμειναν χωρίς νερό μέσα στον καύσωνα κάτω από τον βασανιστικό ήλιο χωρίς καμιά πρόσβαση σε νερό.

Το να αργοπεθαίνει ένα ζωντανό από έλλειψη νερού σημαίνει να το καταδικάζεις σε θάνατο σε φρικτό και αργό θάνατο.Οι οδηγοί που κάθονται εκεί τους βάζουν λίγο απ τα δικά τους μπουκάλια αλλά δεν είναι αρκετό.

Ο Δήμος Αθηναίων είχε εδώ και πολύ καιρό πει πως προγραμματίζεται η τοποθέτηση μίας ποτίστρας στον Λόφο Λυκαβηττού.. Αντι αυτού όμως έκλεισε τις βρύσες!

Μπροστά στην αδιαφορία και αναλγησία της κρατικής μηχανής μπορούμε να κάνουμε κάτι όλοι μαζί;

Kύριε Καμίνη με ποιά δικαιοδοσία αποφασίσατε και κλείσατε την πρόσβαση των ζώων στο νερό;


Διαμαρτυρηθείτε όλοι στο γραφείο του Αντιδημάρχου κ.Αντωνόπουλου : 210 3239203 ή
ακόμα καλύτερα στο γραφείο του Δημάρχου κ.Καμίνη: 210. 5277076- 77


dogw0rld.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. Ο Δήμος Αθηναίων, το Τμήμα Αστικής Πανίδας-Προστασία Αδέσποτων- ξήλωσε τις ποτίστρες που ήταν ΔΩΡΕΑ πολίτη το 2003, Από τότε μέχρι το περασμένο καλοκαίρι ηρνείτο πεισματικά να επανατοποθετήσει τις ποτίστρες. Χρειάστηκε να πεθάνει ο Σταύρος, ο γνωστός σκύλος μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο, από θερμοπληξία, να γίνει μεγάλη φασαρία και ντόρος για να σπεύσει να τοποθετήσει μερικές ποτίστρες. Άγνωστο είναι πόσα άλλα άμοιρα αδέσποτα έχασαν την ζωή τους από θερμοπληξία, όπως ο Σταύρος. Τα ζώα ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που πλήττονται πολύ εύκολα από θερμοπληξία.
    Ναι, ο Δήμος Αθηναίων έφερε τις ποτίστρες πίσω, αλλά ΕΚΛΕΙΣΕ από πέρσι την παροχή νερού. Έτσι δεν είναι ποτέ γεμάτες. Οι περισσότερες δε είναι χαλασμένες και κανένας από τους υπαλλήλους του Πρασίνου δεν φροντίζει να τις επισκευάσει.
    Οι (περισσότεροι) υπάλληλοι καθαριότητας μάλιστα πετούν τις λεκάνες με νερό που τοποθετούν οι φιλόζωοι στα πάρκα και τους λόφους κάτω από δένδρα.
    Το Τμήμα Προστασίας Αδέσποτων του Δήμου Αθηναίων, στο οποίο δε προϊστάμενοι είναι κτηνίατροι, ο κ. Αντωνόπουλος και η κ. Μακρή, κάθε άλλο από προστασία προς τα αδέσποτα δεν παρέχουν. Το βασικότερο όλων που είναι το νερό, το στερούν εδώ και χρόνια. Καταλύματα –μικρά σπιτάκια σε μεγάλα πάρκα και λόφους-, κρυμμένα κάτω από θάμνους και μακριά από την εμβέλεια των περιπατητών, με εντολή τους απομακρύνονται τάχιστα.
    Το καλοκαίρι τα ζώα υποφέρουν από τις υψηλές θερμοκρασίες και πεθαίνουν από θερμοπληξία. Τον χειμώνα υποφέρουν από το κρύο και την βροχή, το βράδυ δεν μπορούν να προφυλαχτούν από τις καταιγίδες με αποτέλεσμα να παθαίνουν ψύξη και βρογχικά..
    Για άλλο ένα καλοκαίρι τα αδέσποτα υποφέρουν από έλλειψη νερού.
    Το περίεργο είναι, γιατί τα περισσότερα φιλοζωικά σωματεία των Αθηνών έχουν κάνει ομερτά και δεν ξεσηκώνονται να πιέσουν στον Δήμο, ώστε να έχουν πρόσβαση σε νερό τα αδέσποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld