Ο Γιάννης έφυγε χθες για το Ουράνιο Τόξο


Ο Γιάννης ήταν ένα ακόμα αδέσποτο της Αττικής..Για 20 χρόνια ζούσε στο Μαρούσι. Ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και μια κυρία, το όνομα της οποίας δυστυχώς δεν γνωρίζουμε, τον φρόντιζε όλα αυτά τα χρόνια.

Μπορεί να ζούσε στο δρόμο, αλλά ήταν από τα ''τυχερά'' αδέσποτα. Είχε το φαγάκι του, το νεράκι του και τα χαδάκια του.

Παρόλα αυτά, η ζωή στους δρόμους ενέχει κινδύνους. Κι όπως όλοι γνωρίζουμε ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι τα δίποδα όντα.


Έτσι λοιπόν, χθες κάποιο δίποδο ον αποφάσισε να του στερήσει την ζωή..Ο Γιάννης χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και εγκαταλείφθηκε στην μέση του δρόμου να αργοπεθαίνει.


Μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο αλλά πόσες αντοχές να έχει ένας σκύλος 20 ετών..Το αυτοκίνητο του προκάλεσε πολλαπλά κατάγματα στα πόδια και την σπονδυλική στήλη, με αποτέλεσμα να ουρλιάζει από τους πόνους.


Ο Γιάννης υποβλήθηκε σε ευθανασία και έφυγε για πάντα πια, ήσυχος και χωρίς πόνους.


Ο Δήμος για άλλη μια φορά υπήρξει απόν. Η δημοτική αστυνομία έστειλε ένα σκουπιδιάρικο να πάρει το άψυχο σώμα του λες και ο Γιάννης ήταν ένα σκουπίδι..




Μετά από διαμαρτυρία του Γιώργου Κωνσταντινόπουλου στον Δήμο Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, απάντησε τα εξής για το περιστατικό:


Αγαπητέ κύριε Κωνσταντινόπουλε,

Η ευαισθησία της δημοτικής αρχής για τα αδέσποτα ζώα έχει αποδειχθεί εμπράκτως και επανειλημμένως με την παρέμβαση μας σε πολλές περιπτώσεις που μας έχουν αναφερθεί παρόμοια περιστατικά.


Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου είναι στη διάθεσή των δημοτών για να αντιμετωπίσει ανάλογες καταστάσεις σε συνεργασία πάντα με την Φιλοζωική, έτσι όπως προβλέπεται από το νόμο.


Σε προηγούμενη ανάρτηση σας αναφερθήκατε σε ασθενοφόρο που θα μπορούσε να βοηθήσει στο σκοπό αυτό (δυστυχώς δεν ήμουν σε θέση να απαντήσω καθώς βρισκόμουν στα ακριτικά νησιά της χώρας μας ως Πρόεδρος του ΙΣΑ για διανομή ιατροφαρμακευτικού υλικού, σε μια κοινή δράση που έχουμε αναλάβει με την ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών), το οποίο πολύ ευχαρίστως να το εξετάσουμε με τους αρμόδιους φορείς και φυσικά με τους φιλόζωους δημότες της πόλης μας.


Σε κάθε περίπτωση τόσο η αρμόδια υπηρεσία όσο και το γραφείο μου είναι στη διάθεσή όλων των ενεργών πολιτών με σκοπό πάντα την βελτίωση της καθημερινότητας τόσο των δημοτών-κατοίκων όσο και των μικρών τετράποδων φίλων μας.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Γιώργος Πατούλης




Kαλό σου ταξίδι Γιάννη..Μπορεί για κάποιους να ήσουν απλά ένα σκουπίδι, για εμάς όμως ήσουν ένα κομμάτι της καρδιάς μας..Θα σε θυμόμαστε για πάντα..




dogw0rld.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. οπως το ειπατε παιδια απο τα τυχερα αδεσποτα.20 χρονια αφου καταφερε κ εζησε σημαινει οτι ειχε αρκετη φροντιδα.δεν υπεφερε πολυ να υποθεσω.μακαρι εκει που πανε να βρουνε εναν παραδεισο,τους αξιζει,σε εμας τους ανθρωπους παλι,οχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld