Υιοθετήστε ένα μαύρο σκύλο! Διαβάστε γιατί!


 Οι μαύροι σκύλοι αντιμετωπίζουν διακρίσεις σε σημείο που το φαινόμενο έφτασε να ονομάζεται «το σύνδρομο του μαύρου σκύλου».Όπως οι ηλικιωμένοι έτσι και οι κακοποιημένοι σκύλοι αντιμετωπίζουν διακρίσεις όταν πρόκειται να υιοθετηθούν.

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για το γεγονός πως οι άνθρωποι αποφεύγουν τους μαύρους σκύλους. Κάποιοι εκδηλώνουν σε αυτούς τις προκαταλήψεις που ισχύουν για τις μαύρες γάτες. Άλλοι συνδυάζουν το μαύρο σκύλο με την «κακιά φιγούρα» που ενσαρκώνει πολλές φορές στα λαϊκά παραμύθια. Ακούγεται επίσης πως μαύρες είναι συνήθως οι ράτσες που συνοδεύονται από «κακές φήμες» όπως Rottweiler, Doberman pinscher και pit bull mixes, οπότε αν ένας αδέσποτος κακομοίρης τύχει να μοιάζει με αυτά, εκλαμβάνεται σαν «μεγάλος και τρομακτικός» και συναντά ρατσισμό και δυσκολίες να υιοθετηθεί.

Η κοινή γνώμη δε γνωρίζει πόσο καταδικασμένοι είναι οι μαύροι σκύλοι σχετικά με το να βρουν μια καλή οικογένεια, καθώς οι άνθρωποι τους προσπερνούν για έναν «ανοιχτόχρωμο». Παρακαλούμε εάν σκέφτεστε να πάρετε ένα σκύλο μην παραβλέψετε ένα λαμπερό, πανέμορφο, πανέξυπνο και αξιαγάπητο μαύρο σκύλο.

Θέλετε κι άλλους λόγους; Ας ακούσουμε ένα μαύρο σκύλο:

- Δε πρόκειται να με μπερδέψεις με τη λευκή σου μπλούζα ή τον καναπέ σου γι αυτό μην ανησυχείς ότι θα καθίσεις κατά λάθος επάνω μου!

- Ένα λαμπερό περιλαίμιο, μια μπαντάνα αναδεικνύονται ιδανικά στο λαιμό μου!

- Μαζί μου δε δυσκολεύεσαι στις δουλειές του σπιτιού. Μπορείς πανεύκολα να εντοπίσεις τις περιοχές συσσωρευμένης τρίχας που χρειάζονται άμεσα σκούπισμα!

- Είμαι ο τέλειος σύντροφος για νυχτερινούς περιπάτους: Οι επίδοξοι «κακοί» δε θα με πάρουν χαμπάρι δίπλα σου μέχρι να είναι πολύ αργά!

- Κρύβω τους λεκέδες τόσο εύκολα! Οι καλεσμένοι σου δε θα καταλάβουν ποτέ ότι ήρθαν πριν προλάβεις να με μπανιαρίσεις!

- Τέρμα πια οι ενοχλητικές ερωτήσεις του τύπου «τι ράτσα είναι το σκυλάκι σου;»
Όλοι γνωρίζουν τη ράτσα: «Ο Μεγάλος Μαύρος Σκύλος μου!».

- Με εντοπίζεις πανεύκολα στην άμμο και στο χιόνι!

- Σε κάνω να φαίνεσαι λεπτότερος!

- Είμαι η καλύτερη επιλογή αν το αγαπημένο χρώμα σου στα ρούχα είναι το μαύρο γιατί οι τρίχες μου γίνονται αόρατες με το που θα ακουμπήσουν στο παλτό σου!

- Δείχνω καθωσπρέπει σε κάθε επίσημη περίσταση.

- Σε έχω ανάγκη!

Αυτό το μήνυμα φτάνει σε εσένα από εκατοντάδες μαύρους σκύλους που δυσκολεύονται να βρουν οικογένεια γιατί μόνο λίγοι αντιλαμβάνονται τον υπέροχο χαρακτήρα και τις δυνατότητες τους.

aplotaria.gr

14 σχόλια:

  1. Επίσης το τρίχωμα τους γυαλίζει υπέροχα και κανένα μαύρο σκυλί δεν είναι σκέτο μαύρο όταν πέφτει το φως πάνω στη γούνα τους. Κάποια έχουν ένα απαλό ιριδίζον κόκκινο και κάποια ένα μαγικό ιριδίζον μπλε! Είναι πανέμορφα όταν δεν τα βλέπεις με φόβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα τα πλάσματα είναι πανέμορφα ανεξαρτήτου χρώματος ήδη υιοθέτησα προ μηνών ένα μαύρο κουκλοσκυλάκι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω μία πανέμορφη μαύρη σκυλίτσα με άσπρες λεπτομέρειες, παιχνιδιάρα και χαδιάρα όσο δεν πάει!!! Όλα τα σκυλάκια είναι υπέροχα δεν έχει να κάνει με το χρώμα!! Όλα τους έχουν ψυχούλα και περιμένουν μία ζεστή αγκαλιά και πολύ αγάπη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ama perimeneis esi agalia apo to skilo prepei na eisai sterimeni sigoura kai na exeis polla problimata!!

      Διαγραφή
    2. Κι εσυ πολυ μεγαλος μ....κας..αντε να βρεις αγκαλια στη Λιοσιων....

      Διαγραφή
    3. Πραγματικα ολα τα σκυλακια ειναι υπεροχα ανεξαρτητου χρωματος και ρατσας! Ανιδιοτελη αγαπη σου προσφερουν , σιγουρια και προστασια

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα. Το σκυλί μου ειναι μαυρούλι. Ναι το πήραμε σε καλύτερη τιμή απο τον κτηνιατρο και ήταν το τελευταίο της γεννας. Αποδείχτηκε οτι ειχα να κάνω με ενα σκυλί εξαίρετο σε χαρακτήρα, Ειμασται 14 χρονια μαζί και ποτέ δεν μετάνιωσα. Εχω αντιμετωπίσει ρατσιστικές συμπεριφορές απέναντι σε μαυρα σκυλιά. Πολλές φορες ενα μαυρο σκυλι το κοινοποιεις για να του βρείς οικογενια περισσότερο απο τα αλλα. Οπως ενα μεγάλοσωμο ή ενα γέρικο σκυλί. Πολλές φορές μου ερχεται να πω. Παρε λουτρινο απο τα τζαμπο κυρα μου και ασε μας ησύχους..... Φιλοζωοι του κ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα παραπάνω βέβαια,ισχύουν και για τίς γατούλες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μην αγοράζετε ζωα, υπαρχει τρομερο προβλημα υπερπληθισμου αδεσποτων ταλαιπωρων ψυχων που περιμενουν να βρουν σπίτι.. ειναι τοσα πολλα που με μια ματια θα βρειτε σιγουρα το σκυλακι που ψαχνετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό πρέπει να φτάσει σε κάθε ακουστικό πόρο παγκόσμια..

      Διαγραφή
  7. ο μαυροτσουκαλος μου ειναι πολλλλυυυ πιο ομορφος απο τα ασπρα τα αδελφακια του..δεν θα τον αλλαζα με κανενα αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. απαντηση στην στερημενη κοπελια : πρεπει να εισαι πολυ κομπλεξαρα και σιγουρα πουτανα για να ξερεις τη Λιοσιων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αντε τραβα κρυψου στο δεντρο σου ρε μπετοβλακα που μου θες και συνεχεια... ΥΓ παραδεξου οτι δεν σου μενει χρονος να περασεις απο τη Λιοσίων αφου κανεις πιατσα στη Συγγρου.

      Διαγραφή
  9. έχω στο σπίτι ένα 10μηνο κουτάβι μαυρούλι που το βρήκα στη Κρήτη χαμένο στα χωράφια και μια μαυρούλα αδέσποτη γατούλα και είναι και τα δύο από τα πιό αξιολάτρευτα ζωάκια.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld