Τοξικότητα λουλουδιών: Από ποια λουλούδια κινδυνεύουν τα κατοικίδιά μας

Λίστα με τα πιο δημοφιλή λουλούδια που έχουμε στα βάζα στο σπίτι μας

Οι γιορτές, τα γενέθλια, ή ακόμη και ένα περιστασιακό «συγγνώμη», έχουν όλα ένα κοινό – τα λουλούδια. Τα λουλούδια που βάζουμε στα βάζα αποτελούν ένα δημοφιλές δώρο και τα συναντάμε σχεδόν σε κάθε σπίτι. Ωστόσο, μερικές φορές το κατοικίδιό σας μπορεί να θεωρήσει αυτά τα λουλούδια πολύ ελκυστικά και αρκετά γευστικά. Στη συνέχεια θα δείτε κάποια από τα δημοφιλέστερα λουλούδια που συναντάμε στα βάζα μας και το επίπεδο τοξικότητάς τους για τα κατοικίδιά μας:

Τριαντάφυλλο – μη τοξικό.

Γαρύφαλλο
– ελαφρώς τοξικό. Το μάσημα ή η κατάποση των λουλουδιών μπορεί να επιφέρουν εμετό, διάρροια, σιελόρροια και έλλειψη όρεξης.

Ευκάλυπτος – παρόλο που δεν είναι λουλούδι, ο ευκάλυπτος χρησιμοποιείται συχνά ως διακοσμητική πρασινάδα. Είναι ελαφρώς τοξικό. Το μάσημα ή η κατάποση των λουλουδιών μπορεί να επιφέρουν εμετό και διάρροια.

Χρυσάνθεμο – ελαφρώς τοξικό. Το μάσημα ή η κατάποση των λουλουδιών μπορεί να επιφέρουν εμετό, διάρροια, σιελόρροια και έλλειψη όρεξης.

Τουλίπα – ελαφρώς τοξικό. Το μάσημα ή η κατάποση των λουλουδιών μπορεί να επιφέρουν εμετό, διάρροια, σιελόρροια και έλλειψη όρεξης.

Γλαδιόλα – ελαφρώς τοξικό. Το μάσημα ή η κατάποση των λουλουδιών μπορεί να επιφέρουν εμετό, διάρροια, σιελόρροια και έλλειψη όρεξης.

Μαργαρίτα – ελαφρώς τοξικό. Το μάσημα ή η κατάποση των λουλουδιών μπορεί να επιφέρουν εμετό, διάρροια, σιελόρροια, ζαλάδα και παραπάτημα και έλλειψη όρεξης.

Λίλιουμ – εξαιρετικά τοξικό. Το μάσημα ή η κατάποση των λουλουδιών ή μέρος του φυτού μπορεί να επιφέρουν εμετό, έλλειψη όρεξης και δυσλειτουργία νεφρών στις γάτες.

Ήλιος – μη τοξικό.

Ίριδα – ελαφρώς τοξικό. Το μάσημα ή η κατάποση των λουλουδιών μπορεί να επιφέρουν εμετό, διάρροια, σιελόρροια και κοιλιακούς πόνους.

Γυψοφύλη (baby’s breath) – ελαφρώς τοξικό. Το μάσημα ή η κατάποση των λουλουδιών μπορεί να επιφέρουν εμετό και διάρροια.

Πουλί του Παραδείσου – ελαφρώς τοξικό. Το μάσημα ή η κατάποση των λουλουδιών μπορεί να επιφέρουν εμετό, διάρροια, και ζαλάδα και παραπάτημα.

Ασφόδελος – σχετικά τοξικό. Το μάσημα ή η κατάποση των λουλουδιών μπορεί να επιφέρουν εμετό, διάρροια, τρεμούλιασμα ή μυϊκό τρέμουλο.

Ορτανσία – σχετικά έως εξαιρετικά τοξικό. Το μάσημα ή η κατάποση των λουλουδιών μπορεί να επιφέρουν εμετό, διάρροια, σιελόρροια και έλλειψη όρεξης ή λιποθυμία. Επειδή τα λουλούδια της ορτανσίας περιέχουν κυανιούχο άλας (υδροκυάνιο), η κατάποση μεγάλης ποσότητας μπορεί να είναι αρκετά σοβαρή.


happydogsworld.com

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld